O modlitbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O modlitbe

Keď sa modlíte, nebuďte ako pokrytci, ktorí radi stoja a modlievajú sa v synagógach a na rohoch ulíc, aby ich ľudia videli, veru vám hovorím: Majú svoju odplatu. Ale keď sa ty modlíš, vojdi do svojej komôrky, zamkni dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti, a tvoj Otec ktorý vidí v skrytosti, odplatí tebe.
A keď sa modlíte, nehovorte mnoho ako pohania, ktorí sa domnievajú, že pre svoju mnohovravnosť budú vyslyšaní. Nebuďte im teda podobní! Veď Boh, váš Otec, vie, čo potrebujete, prv ako ho prosíte.
Vy sa teda takto modlite:
Otče náš ktorý si v nebesiach!
Posväť sa meno tvoje!
Príď kráľovstvo tvoje!
Buď vôľa tvoja ako v nebi tak i na zemi!
chlieb náš každodenný daj nám dnes!
A odpusť nám viny naše, ako aj my odpúšťame vinníkom svojim!
I neuvoď nás do pokušenia, ale zbav nás zlého!
Lebo tvoje je kráľovstvo i moc i sláva na veky.
Amen.
Lebo ak ľudom odpustíte ich previnenia, aj vám odpustí váš Otec nebeský, ale ak neodpustíte ľudom, ani váš Otec neodpustí vám keď sa previníte.

O pôste
Keď sa postíte, nebuďte zamračení ako pokrytci, ktorí si znetvorujú tvár, aby ľudia videli, že sa postia. Veru hovorím vám: Majú svoju odplatu! Ale keď sa ty postíš, pomaž si hlavu a umy si tvár, aby nie ľudia videli, že sa postíš, ale tvoj Otec, ktorý je v skrytosti, a tvoj Otec, ktorý vidí v skrytosti, odplatí tebe.

O posudzovaní
Nesúďte aby ste neboli súdení, lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení, a akou mierou meriate vy, takou bude vám namerané. Prečo bratovi vidíš v oku smietku a vo vlastnom oku nebadáš brvno? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: Dovoľ vyberiem ti smietku z oka, - keď ty máš v oku brvno? Pokrytec, vytiahni najprv brvno z vlastného oka a potom prehliadneš, aby si mohol bratovi vybrať smietku z oka.      

modlitba | stály odkaz

Komentáre

  1. Minecraft
    Nice! I just got a Minecraft card code for FREE! :D http://freeminecraftgiftcode.net
    publikované: 06.11.2016 17:46:38 | autor: DanusikGamesIsHERE (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. motlitba
    Pekne napísane... Každý by sa mal modlit,ale za ostatných... Ja keď sa modlim,modlim sa väčšinou za svoju rodinu,lebo keď je šťastná ona,som aj ja...
    publikované: 15.11.2016 19:48:38 | autor: Felicity For Now (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014